Acasă > Solutii > Conţinut

Cel mai frecvent material utilizat de CMM

Feb 20, 2017

Odată cu dezvoltarea de coordonate mașină de măsurat (CMM) tehnologie, CMM este mai mult și mai larg utilizate. Deoarece structura și materialul CMM are o mare influență asupra preciziei, devine tot mai mare este necesar. În urma sunt unele materiale structurale comune.

Fier 1. Cast

Fonta este un fel de materiale folosite comune, utilizate în principal pentru baza, de alunecare și de rulare de ghidare, coloane, suport, etc Acesta are avantajul de deformare mici, buna rezistenta la uzura, procesare ușoară, costuri reduse, de expansiune liniara este cel mai aproape la coeficientul de părți (oțel), este începutul materialelor folosite. În unele mașini de măsurare încă folosesc în principal materiale de fontă. Dar ea are , de asemenea , dezavantaje: fonta este sensibil la coroziune și rezistență la abraziune este mai mică decât granit, puterea sa nu este mare.

2. oţel

Oțel este folosit în principal pentru cochilie, structura de sprijin, iar unele baze mașină de măsurat de asemenea folosit oțel. Adoptă în general din oțel carbon scăzut, și trebuie să fie un tratament termic. Avantajul de oțel este o bună rigiditate și rezistență. Defect său este ușor de deformare, acest lucru se datorează faptului că oțelul după prelucrare, stresul rezidual din interiorul plumb de eliberare la deformare.

coordonate mașină de măsurat

3. granit

Granit este mai ușor decât oțelul, mai grele decât aluminiul, este comun materialul folosit. Avantajul principal al granit este mica deformare, stabilitate bună, fără rugină, ușor de a face procesare grafica, planeitate, ușor de realizat platforma mai mare decât fonta și adecvate pentru producția de ghidare de mare precizie. Acum , multe dintre CMM adoptă acest material, bancul de lucru, cadru de pod, șina de ghidare a arborelui și axa Z, toate realizate din granit. Granit pot fi folosite pentru a face workbench, coloana, grindă, ghid, suport pătrat etc. Datorită mic coeficient de dilatare termică de granit, este foarte potrivit pentru a coopera cu șină de ghidare cu aer de flotație.

Granit există , de asemenea , unele dezavantaje: deși poate face din structura gol prin lipire, este mai complicat; Calitate de construcție solidă este mare, nu ușor de prelucrat, în special orificiul pentru șurub este dificil de proces, costa mult mai mare decât fonta; Material granit este clar, ușor să se prăbușească atunci când prelucrarea brute;

4. ceramice

Ceramica este dezvoltat rapid în ultimii ani. Este materialul ceramic după compactare sinterizare, reșlefuirea. Caracteristica sa este poros, calitatea este lumina (densitatea este de aproximativ 3 g / cm3), de înaltă rezistență, procesare ușoară, rezistență bună la abraziune, fără rugină, potrivit pentru axa Y și ghidare axa Z. Deficiențele ceramice sunt costul ridicat, cerințele tehnologice este mai mare, și de fabricație este complex.

Aliaj de aluminiu 5.

CMM folosește în principal de înaltă rezistență din aliaj de aluminiu. Este una dintre cea mai rapidă creștere în ultimii ani. Aluminiu are avantajul de greutate de lumină, de înaltă rezistență, deformare mică, performanță conducta de căldură este bună, și poate efectua sudura, potrivite pentru măsurarea mașină de multe părți. Aplicarea din aliaj de aluminiu de înaltă rezistență este tendința principală a curentului.


Vă rugămne informați dacă questiona sau sfat

E-mail: overseas@cmm-nano.com