Acasă > Solutii > Conţinut

Introducerea structurii CMM

Dec 21, 2017

Coordonați mașina de măsură simplificat ca CMM, se referă la domeniul măsurabil în spațiul 3D, poate calcula toate tipurile de geometrie în funcție de datele colectate prin sonda de măsurare și calculate prin sistemul software. Mașina de măsurare a coordonatelor este un nou tip de instrumente de măsurare a preciziei 3D de înaltă eficiență, dezvoltat în anii 1960, cu o capacitate digitală flexibilă și excelentă de înaltă precizie, devenind un mijloc important de proiectare, dezvoltare, producție, procesare și producție moderne și asigurarea calității. În funcție de clasificarea structurii, aceasta poate fi împărțită în structura de pod mobil, structura fixă ​​a podului, structura portantă, structura consolei, structura coloanei brațului transversal și așa mai departe.

Structura mobilă de pod: una dintre cele mai utilizate forme de structură, structura sa este simplă și compactă, rigidă și are un spațiu mai deschis. Piesa de lucru este montată pe masa de lucru fixă, astfel încât greutatea piesei de lucru nu influențează prea mult performanța dinamică generală a mașinii de măsurare, iar capacitatea relativă de rulare este mai puternică. Dar axa X a acestui tip de structură situată pe partea podului, deformarea provoacă o eroare mai mare a abbei, astfel încât în ​​comparație cu puntea fixă, precizia va fi ușor mai mică.

MICROok_副本.jpgQQ截图20171221140538.jpg

Structura fixă ​​a podului: cea mai importantă diferență dintre CMM punte fixă ​​și CMM mobil este cea a podului fix, conectat direct cu fundul bazei, scala axei X și mecanismul central de antrenare instalat în tabelul de mai jos, baza șinei de ghidare. Componentele sale principale au o stabilitate bună de mișcare și o eroare de mișcare mică, potrivită pentru măsurători de înaltă precizie, dar capacitatea de încărcare a mesei este mică și structura nu este bine deschisă, folosită în principal în medii de înaltă precizie și modele mici.

Structura portalului: piesele în mișcare doar de rigiditate, întreaga rigiditate a structurii, gama de măsurare CMM este mai mare, de asemenea, poate garanta acuratețea măsurării, potrivită pentru modelele mari, dezavantajul fiind acela că pilonul limitează încărcarea și descărcarea pieselor, un conducător auto va aduce mai mare abbe error, și modul de transmisie bilaterală este relativ complex.

Structura de consolă: structură simplă, are structura foarte bună deschisă, dar atunci când transportul pe consolă Y pentru a exercita, va face schimbarea de deformare consola, astfel încât precizia de măsurare nu este mare, în general utilizate pentru măsurarea acurateței nu este prea mare, mica mașină de măsurare cu trei coordonate .

Structura coloanei brațului transversal: de asemenea, cunoscută sub numele de braț orizontal CMM tip, care este utilizat pe scară largă în industria automobilelor. Structura sa este simplă, dimensiunea poate fi și mai mare, dar deoarece brațul transversal este extins, va produce o deformare mai mare, precizia măsurării nu este ridicată, se utilizează în modelul mediu, mare.


Vă rugăm să ne informați dacă aveți întrebări sau sfaturi

Email: overseas@cmm-nano.com