Acasă > Solutii > Conţinut

Influenţa asupra CMM cauzate de măsurare Bar şi mingea

Dec 05, 2016

Bara de măsurare şi mingea sunt elemente cheie conectareatrei coordonează măsurare machinesenzor şi suprafaţa de piesa de lucru. Dacă bara de măsurare necorespunzătoare a ales şi mingea pentru o activitate de măsurare specifice, aceasta poate duce la incertitudinea de măsurare rezultatele şi incoerenţe. Pentru a realiza optimizarea CMM precizie, în alegerea de măsurare bar şi mingea trebuie să fie atent.

1 roudness de măsurare mingea

Cele mai multe mingi de măsurare CMM adopta rubin sintetic. Eroarea ei rotunjimea poate duce la o pierdere potenţială de precizie până la 10 %. Precizie de fabricaţie nivel de rubin mingea este de a utiliza clasa pentru a defini, nivelul de o minge de măsurare depinde sa relativă la abaterea maxim ideal sfere. Două dintre nivelul de măsurare utilizat cel mai frecvent este clasa 5 şi 10 (eroare de sfericitate au fost 0.13 um şi 0.25 um). În ciuda folosind clasa 10 pentru a înlocui grad 5 poate salva unele Costa, dar este de natură să pericliteze 5:1, care este raportul general acceptate de CMM incertitudine şi forma toleranţă.

2. materialul de măsurare mingea

Deşi ruby este cel mai frecvent utilizat material de măsurare mingea, dar alte materiale ar putea fi mai potrivit săcontactaţi de scanare. În scanarea de măsurare, măsurare diapozitiv mingea de-a lungul suprafaţa piesei, aceasta va duce la abraziune. În cazuri extreme, expunerea pe termen lung poate duce la uzura mingi de măsurare (uzura abraziv) sau piesa de lucru material este lipit de măsurare ball(adhesion). În ambele cazuri, va afecta rotunjimea mingi de măsurare de măsurare.

Înscanarea de măsuraresuprafaţa de unele materiale, cum ar fi din fonta, uzura abraziva poate să apară. Rămase particule mici poate provoca zgârieturi ușoare pentru minge de măsurare şi piesa de lucru de suprafaţă pentru a forma un mic avion pe minge de măsurare. Pentru aceste măsurări, minge de zirconiu, care are mai mare duritate este o alegere bună. Uzura de adeziune apare de obicei atunci când mingea material şi piesa de lucru material, care are afinitate chimice, care s-a intamplat, de obicei, atunci când se utilizează ruby mingea pentru a scana aluminiu piesa de lucru. Aluminiu relativ moale va transfera la piesa de lucru mingea, care va genera un strat de acoperire pe minge, reducându-se astfel rotunjime de măsurare şi precizie de măsurare. În acest caz, nitrura de siliciu mingea este o alegere mai bună, pentru că acest tip de materiale cu rezistenţă bună la abraziune, şi să aibă nici o afinitate de aluminiu.

3 îndoire a barei de măsurare

Acurateţe măsurare reduce odată cu creşterea lungimii de bara de măsurare, astfel încât bar lung de măsurare nu este potrivită pentru măsurarea toate caracteristicile (de fapt, folosind o rigiditate maximă, lungimea posibil mai scurt bara de măsurare a fost ce trebuia să fac).

Deşi din oţel este potrivit pentru a face unele scurt bara de măsurare, dar greu de aliaj este cel mai bun material pentru a face bara de măsurare. Cu toate acestea, din cauza densitatea greu aliaj este mare, astfel încât acesta nu trebuie utilizat pentru bar lung de măsurare. Bara ceramice de măsurare, de obicei, poate fi folosit pentru sarcina de măsurare pentru a cere lumină greutate şi rigiditate bună. De asemenea, fibra de carbon este, de obicei, poate fi folosit pentru a face un bar lung de măsurare.

4. stabilitatea termică

Fluctuatiile de temperatura poate provoca o mulţime de eroare CMM. Pentru a alege extensia adecvate de măsurare bar material, puteţi obţine o mai bună stabilitate sub conditiaschimbarea mediului, şi să ofere o mai bună coerenţă rezultatele măsurărilor.


Vă rugăm să informaţi-ne dacă orice întrebări sau sfaturi

E-mail:Overseas@CMM-nano.com