Acasă > Solutii > Conţinut

Influenţa rezultatul de calibrare cauzate de inspecţie de sonda CMM

Sistem de sondă este parte esenţială a trei machine(CMM) coordonate de măsurare, care este folosit în principal pentru a măsura suprafaţa piesa de lucru. Şi le-a închis relatia cu munca eficienţă şi precizie de trei coordonează măsurare machine. În cazul în care nu există nici un cap de măsurare avansate, nu există nici funcţii remarcabile de CMM.

CMM sondei de calibrare a două scopuri principale: primi diametrul compensare rubin stylus şi de a stabili relaţia dintre unghi diferit stylus-ul de măsurare cu precizie. Precizia de etalonare sonda direct afecta precizia de etalonare. În calibrarea sondei, trei coordonează măsurare machine inspector trebuie să acorde atenţie problemei urmaţi:

1. selectaţi corespunzătoare de măsurare stylus şi extensie, generale folosi stylus 4 * 30 fără extensie. Ferm instala stylus şi sfera, ştergeţi curat stiloul şi sfera de alcool anhidru.

2. după calibrarea sondei, sonda calibrare precizie verificarea ar trebui efectuată, abaterea program de validare sau cunoscute de software, cu nu mai mult de 30 mm inel ecartament şi gage bloc pentru a forma un set complet de validare.

3. măsurare viteza sonda de etalonare trebuie să fie păstrate cu viteza, precizia de etalonare. Mai ales pentru cele utilizate pentru o lungă perioadă de timp sau frecvent, când viteza de măsurare a sondei de calibrare este diferit, diametru de compensare şi rubin mingea diametru vor fi diferite.

4. Dacă sonda calibrare rezultate găsite ca eroarea de formă este mai mare, ar trebui să ia în considerare dacă cauzate de următoarele motive sau nu: în primul rând, sonda sau sfera este sters de, ar trebui să fie sters curată după verifica din nou; În al doilea rând, cap de sonda este prea vechi, ar trebui înlocuită; În al treilea rând, liniei ghid feroviar are mari schimbări, ar trebui să fie verificate prin precizia de etalonare de deplasare; Mai departe, a pernei de aer este blocat, ar trebui să fie la timp curăţate şi ajustate. Dacă a constatat că diametrul nu este normal, ar trebui să ia în considerare dacă nu ştergeţi curat sau sfera diametru intrare este normal.


Vă rugăm să informaţi-ne dacă orice întrebări sau sfaturi

E-mail:overseas@cmm-nano.com