Acasă > Solutii > Conţinut

Proiectele de calibrare CMM și frecvența de recalibrare

Jul 27, 2017

În prezent, calibrarea sistemului cu trei coordonate se bazează pe JJF1064-2000 (specificație de calibrare a mașinii de măsurare a coordonatelor). Elementul de calibrare din specificație este: măsurarea lungimii erorii valorii și eroarea de detecție. Se recomandă ca frecvența de recalibrare să fie de un an.

image.png

1. Când trebuie să calibrați 21 de erori?

Cele 21 de erori sunt baza preciziei celor trei coordonate, iar calibrarea este mai complicată. Deși nu este inclus în caietul de sarcini, calibrarea a 21 de erori este necesară în următoarele situații: acceptarea de mașini noi; Când rezultatul etalonării erorii de măsurare a lungimii este foarte slab; Mașina de coordonate se mișcă; După repararea mașinii de coordonate.

2. Ce dispozitive sunt necesare pentru a calibra un CMM ?

Standardul pentru calibrarea celor trei coordonate este: dimensiunea blocului de nivel corespunzător la 1000 mm. Interferometru laser; Contor electronic de nivel; patratul; Minge standard, etc.

3. Ceva despre specificație - JJF1064-2000.

Clientul poate alege să utilizeze interferometru laser de 5D pentru a calibra eroarea de afișare cu un singur ax și să utilizeze blocul de calibrare pentru a calibra eroarea de valoare a liniei diagonale. Pentru a măsura 25 de puncte din diferite direcții ale mingii standard cu o sondă CMM și înregistra coordonatele acestor 25 de puncte . Folosind toate cele 25 de valori măsurate pentru a calcula centrul sferei celor mai mici pătrate. Distanța maximă dintre cele 25 de măsurători și coordonatele sferice este eroarea de detecție. Atunci când clientul are nevoie să efectueze o calibrare de 21 de erori, 21 vor fi adăugate la schema de mai sus.


Vă rugăm să ne informați dacă aveți întrebări sau sfaturi

E-mail: overseas@cmm-nano.com