Acasă > Solutii > Conţinut

Aplicarea Mașinii de măsurare a coordonatelor în practică

Aug 03, 2017

Mașina de măsurare a coordonatelor în prezent nu este doar un instrument de măsurare de laborator, ci este utilizat pe scară largă în atelierul de prelucrare și asamblare. În industria automobilelor, CMM este instrumentul de măsurare necesar pentru asigurarea calității produsului și controlul calității. Aplicarea mașinii de măsură a coordonatelor în practică se reflectă în principal în următoarele aspecte:

1. Inspecția calității produselor.

Datorită formei de prelucrare a produsului devine din ce în ce mai complicată, cu o precizie mai mare și mai mare, CMM devine treptat principalul element al inspecției calității produsului. Se utilizează pentru emiterea tuturor inspecțiilor dimensionale de prelucrare pentru a asigura furnizarea de produse calificate la următoarea procedură de lucru. În fiecare procedură de procesare, atâta timp cât există o schimbare de stare ar trebui să trimită pentru detectarea CMM, cum ar fi înlocuirea instrumentului, timpul de prelucrare sau programul. Pentru piesele mecanice extrem de complexe, dispozitivul tradițional nu poate îndeplini deja cerințele de control al calității, în același timp procesarea și proiectarea ecartamentului devenind o problemă dificilă datorită complexității prelucrării, astfel încât mașina de măsurare a coordonatelor devine principalul mijloc de calitate inspecţie.

东莞洄科.jpg

2. Înțelegeți starea de reglare a echipamentului.

În cazul în care rezultatele măsurătorilor arată că prelucrarea dimensiunii părților este influențată de o parte a zonei de toleranță, aceasta arată că echipamentul nu este transferat la cel mai bun, putem regla echipamentul sau dispozitivul de fixare atunci când este necesar.

3. Înțelegeți în timp util tendința de dezvoltare a procesului și trimiteți semnale de avertizare la starea produselor și echipamentelor.

Dacă mărimea piesei prelucrate a dispozitivului sistemic în derivă într-o direcție, indicând uzura sculei, devierea termică sau alți factori. Dacă se constată prin măsurarea parametrilor geometrici ai erorii formei, este mai mare și mai mare, arată cuțitele plictisitoare, creșterea frecării, procesarea oscilațiilor și așa mai departe. Așadar, trebuie să reamintim personalului relevant că trebuie să ia măsuri în timp util pentru remediere.


Vă rugăm să ne informați dacă aveți întrebări sau sfaturi

E-mail: overseas@cmm-nano.com