Acasă > Solutii > Conţinut

Principiul Abbe - Nano Metrologia

May 11, 2017

Principiul Abbe

Abbe principiul este, de asemenea, numit principiul de cablare, principiul de serie, este un principiu important în măsurarea lungime . De obicei este definit ca: "Dacă doriți să obțineți rezultatele corecte ale măsurătorilor pentru instrumentul de măsurare, trebuie să instalați instrumentul pe linia centrală a cablului prelungitor al materialului." Erori cauzate de încălcarea principiului Abbe numit Abbe error. Este de acord cu principiul Abbe numit eroare secundară.Această eroare poate fi ignorată atunci când a apărut în situația în care unghiul dintre tija de măsurare și linia centrală a măsurătorii este foarte mic Eroare cauzată atunci când nu este de acord cu principiul Abbe numit prima eroare. Această eroare trebuie luată în considerare.

Cele mai tipice instrumente care sunt în conformitate cu principiul Abbe sunt comparatorul lungimii abbe, gabaritul optic vertical, instrumentul de măsurare a lungimii, etc.

Prin urmare, influența unghiului de înclinare care rezultă din șina de ghidare nu este dreaptă va crea erori patratice. Așadar, cerințele de rigiditate a șinei de ghidare se pot reduce în dispozitiv, de asemenea, acest lucru poate contribui la reducerea costului de fabricație al instrumentului. Dar deficiența este că acest tip de tren va crește lungimea și dimensiunea instrumentelor, iar influența temperaturii asupra deformării devine mai mare. Astfel, în unele situații, trebuie să încălcăm principiul Abbe și să adoptăm aranjamentul paralel. De exemplu, în timpul măsurătorilor de măsurare a caliperului vernier, măsurătorile longitudinale ale microscopului universal, etc., pentru a reduce eroarea de măsurare a producției (prima eroare), pe de o parte, trebuie să îmbunătățim precizia de prelucrare a șinei de plumb, Pe de altă parte, ar trebui să scurteze distanța dintre ecartament și materialele care trebuie măsurate.

 

Vă rugăm să ne informați dacă aveți întrebări sau sfaturi

E-mail: overseas@cmm-nano.com