Acasă > Solutii > Conţinut

Câteva principii de bază ale măsurării lungimii (II)

May 08, 2017

2. Deformarea elastică

Prezentare generală:

În timpul măsurării, piesa de lucru măsurată va produce o deformare elastică din cauza forței de măsură, a formei de contact, a greutății, care va determina eroarea de măsurare.

În general, deformarea elastică include în principal deformarea stentului instrumentului sau deformarea suportului; Deformarea contactului între sonda , bancul de lucru și piesele măsurate etc. De ce există o forță de măsură a instrumentelor de măsurare de tip contact; De ce să stipulați formularul de contact; De ce să selectați corect punctele de sprijin atunci când măsurați piesa alungită etc. Acestea încearcă să reducă deformarea elastică, pentru a reduce eroarea de măsurare cauzată de deformarea elastică.

(1) Deformarea suportului

Când piesele sunt testate pe orizontală, starea de deformare la îndoire, calea de susținere și poziția punctului oscilant au o relație strânsă cu opțiunile poziției de susținere. Pentru piesele lungi și subțiri, influența gravitației este mai importantă.

(2) Contact Deformare

Dacă nu reușim să alegem corect forța măsurată, materialul corpului de contact și calea de contact, aceasta va cauza o deformare mai mare a contactului de suprafață.

① Contact Deformare provocată de forță

În timpul măsurării contactului, trebuie să existe suficientă forță a instrumentului de măsurare pentru a asigura sonda și piesa măsurată să se contacteze în mod fiabil. Dar existența forței de măsurare va produce deformări de întoarcere în poziția de contact, ceea ce va cauza eroarea. În general, determinăm forța de măsurare în funcție de toleranța pieselor testate, atunci când toleranța este mai mică de 2um, forța de măsurare nu trebuie să fie mai mare de 2,5 N; Când toleranța este de 2 ~ 10um, forța ar trebui să fie de 2,5 ~ 4N; Atunci când toleranța este mai mare de 10um, forța ar trebui să fie mai mare de 4N, dar mai mică de 10N.

② Contactarea deformării cauzată de contactarea drumului

Mod comun de contact împărțit în contact punct, contact de linie și contact de suprafață. Spuneți din relația dintre suprafața de deformare și cea de contact, zona de contact mai mică, presiunea mai mare și deformarea mai mare. În mod evident, în cazul aceleiași forțe de măsură, deformarea contactului cu puncte este cea mai mare și deformarea de contact a suprafeței este minimă.

Modul de contact va fi stipulat în cerințele de măsurare. Cum ar fi în măsurarea blocului de măsurare, folosirea mingii atinge planul; Când se măsoară diametrul prin utilizarea supapei micrometrice exterioare, utilizând un plan cilindric tactil, etc. În general, trebuie să respectăm aceste principii în procesul de măsurare.


Vă rugăm să ne informați dacă aveți întrebări sau sfaturi

E-mail: overseas@cmm-nano.com