Acasă > Solutii > Conţinut

Câteva principii de bază ale măsurării lungimii (I)

May 04, 2017

Principiul minim de deformare

În măsurarea lungimii, cauza deformării pieselor ce urmează a fi testate și a instrumentelor de măsurare se datorează în principal deformării termice și deformării elastice (deformarea contactului și deformarea cauzată de gravitate). Deformarea face ca piesa măsurată și dimensiunea echipamentului de măsurare să se schimbe și afectează acuratețea și fiabilitatea rezultatului măsurătorii. Prin urmare, în timpul procesului de măsurare, ar trebui să încercăm să minimalizăm deformarea datorată unei varietăți de cauze, acesta fiind principiul minim de deformare.

1.   Deformarea termică

(1) Prezentare generală

Satele de căldură se micsorează la rece, acesta este un fenomen natural, această caracteristică duce adesea la o dezechilibrare gravă a rezultatului măsurătorii.

Formula pentru deformarea termică liniară este:

△ L = L • o • △ t

L - dimensiunea obiectului , mm ;

A - Coeficientul de expansiune termică liniară , 10-6 / ℃;

t - variația temperaturii , ℃.

De exemplu: coeficientul de dilatare termică liniară liniară metalică a treia linie: a = 18,5 × 10-6 / , în cazul în care temperatura se modifică la t = 1 , deci 1 metru se va schimba: L = L a • △ t = 1000 x 18,5 x 10-6 / = 18,5 μm

Pentru măsurarea preciziei , diferența este foarte mare.

Ca rezultat, pentru a testa părțile de înaltă precizie, piese de dimensiuni mari, influența temperaturii este un factor care nu poate fi ignorat.

Toate încercările de precizie trebuie să regleze condițiile de temperatură , în special pentru măsurarea lungimii, aproape toate regulile de verificare care indică cerințele de temperatură. Aceasta înseamnă că, în anumite condiții de măsurare a temperaturii, nu este necesară corectarea temperaturii, altfel să fie revizuită. Pentru o mare precizie, este necesară măsurarea materialului de dimensiuni mari, izotermă.

(2) Deformarea termică duce la erori de măsurare

Eroarea de măsurare provocată de deformarea la cald se datorează în principal diferenței de temperatură dintre piesele care urmează a fi testate și instrumentul de măsurare. Ar trebui să punem piesele pentru a fi instrumentul de măsură și măsurare în laborator pentru izotermie înainte de măsurare (lungimea de timp izotermică este legată de diferența de temperatură, masa, zona de disipare a căldurii și mediul înconjurător și alți factori). Dar, în ciuda izotermelor, temperaturile mari ale suprafeței și părțile interne nu sunt egale; Chiar și în camera termostatică, distribuția câmpului de temperatură nu este neapărat omogenă. Va exista o anumită eroare pentru măsurarea temperaturii. Mediul de măsurare a temperaturii datorat corpului uman, cum ar fi sursa de căldură de iluminat, va fi volatil. După izotermie, eroarea de măsurare determinată de deformarea termică va deveni foarte mică, într-o anumită precizie de măsurare, ea poate fi neglijată.

În măsurători, aproape oamenii acordă atenție doar condiției de temperatură constantă, ignorând influența cauzată de conducerea de temperatură a corpului. De exemplu: a   În interiorul etrierului cu lungimea de 280 ~ 4000mm, pus în mâini timp de 2-5mins, lungimea sa va crește cu 20 ~ 50μm, utilizați degetul arătător și degetul mare (fără mănuși) pentru a lua un bloc de gaj pentru 20 mm 30 s Mărimea va crește cu 0,5 μm (nu este permisă).

Prin urmare, instrumentele de măsurare de înaltă precizie , cum ar fi interferometrul de contact, interferometrul plat și gros și interferometrul cu grosime de cristal trebuie să fie echipate cu dispozitiv de izolare termică prevenită și redusă.


Vă rugăm să ne informați dacă aveți întrebări sau sfaturi

Email: overseas@nano-cmm.com