Acasă > Solutii > Conţinut

Principiu portabil cu trei coordonate de măsurare și analiză de compensare a erorilor

Jun 27, 2017

Introducere de bază

Brațul de măsurare portabil cu trei coordonate este o măsurătoare cu trei coordonate Sistem bazat pe articulație rotativă și braț rotativ, măsura de lungime este înlocuită cu măsura de unghi. În comparație cu mașina tradițională cu trei coordonate, are avantajele unei structuri mecanice simple, volum mic, eficiență ridicată, greutate redusă, domeniu de măsurare mare, flexibil și convenabil, costuri reduse și măsurări la fața locului. Este utilizat pe scară largă în automobile și piese de schimb, mucegai, aerospațial, construcții navale, turbine cu abur, mașini grele și alte industrii de prelucrare. Dar acest braț portabil de măsurare cu trei coordonate este o structură de serie, cu un factor de eroare mare și un coeficient de transfer mare de eroare. Pentru a îmbunătăți precizia de măsurare a brațului de măsurare, calibrarea și compensarea erorilor trebuie efectuate înainte de utilizare pentru a se asigura că precizia măsurătorii este în precizia designului.

Principiul de funcționare

Brațul de măsurare portabil cu trei coordonate este conectat cu șase brațe rotative și un cap de măsurare prin intermediul a șase articulații rotative, codificatorul unghiular este instalat în fiecare articulație, brațul de măsurare este fixat pe bază și capul se poate deplasa în spațiu care poate constitui Un spațiu de măsurare a sferei închise; Se instalează în fiecare îmbinare și se fixează un unghi interior de unghi și bare de codare fotoelectric pentru fiecare unghi de îmbinare, combinând parametrii mecanici ai fiecărui braț comun (unghiul dintre lungimea brațului, îmbinarea etc.), folosind modelul de coordonate cu 3 D Se realizează coordonatele punctelor de măsurare.

Eroare compensare

Prin îmbunătățirea codificatorului de unghi al brațului de măsurare, prelucrarea și asamblarea preciziei părților mecanice care pot îmbunătăți precizia măsurătorilor. Cu toate acestea, precizia îmbunătățită este limitată, costul este foarte ridicat. În condiția existenței unei erori în parametrii organizației, metoda de compensare a erorilor poate îmbunătăți considerabil precizia măsurătorii. Masina tradițională cu trei coordonate are o mare precizie de măsurare, care este mult mai mare decât cea a mașinii portabile de măsurare a coordonatelor, astfel încât trei mașini de măsurare a coordonatelor pot fi utilizate pentru măsurarea calibrării erorilor de geometrie a spațiului brațului și a compensării erorilor. Metoda de compensare a erorilor propusă aici este modelul de eroare de măsurare a brațului de măsurare și valoarea standard a mașinii de măsurare cu trei coordonate. Pe baza modelului de eroare, baza de erori este stabilită pentru a corecta eroarea de poziție a brațului de măsurare.Vă rugăm să ne informați dacă aveți întrebări sau sfaturi

E-mail:   overseas@cmm-nano.com