Acasă > Solutii > Conţinut

Cum se măsoară mai precis? (I)

Jun 29, 2017

Este necesar să se verifice și să se analizeze diferite aspecte atunci când găsim același program, aceeași parte sau caracteristici "rezultatele mai multor teste sunt destul de diferite, chiar și diferiți operatori pot obține rezultate diferite sau rezultatul măsurat nu este în concordanță cu starea actuală de asamblare. Cum să găsiți rapid cauza și să eliminați riscul de inspecție a calității, urmați pașii următori:

În primul rând, verificați strângerea și fixarea piesei de prelucrat

Deoarece blatul de granit este foarte neted, în cazul în care piesa de prelucrat este așezată direct pe masă, se va deplasa în centrul de măsurare a mașinii de măsurare sau dacă mișcarea accelerată produce vibrații. Toate acestea vor influența rezultatele măsurătorilor, mai ales atunci când piesele de schimb sunt foarte mici și ușoare. Mai mult, se pare că răspândirea unui strat de cauciuc sau plastic poate proteja masa de lucru. Dar va produce o repetabilitate redusă a măsurătorilor pentru piesele de schimb. Astfel, pentru testarea loturilor, se propune adoptarea unui mod științific de strângere, trei puncte de sprijin pentru localizare și trebuie să aibă o dată de încredere și convenabilă de localizare pentru a asigura acuratețea repetiției de strângere.

image.png

În al doilea rând, selectați configurația rezonabilă a stiloului

A)      Pentru unele piese de schimb, care nu au prelucrarea sau prelucrarea mașinii de rectificat, este recomandat un stilou cu un diametru mai mare; Pentru piesa de lucru ușor deformată, se recomandă selectarea unui mic cap de măsurare a forței.

b)     Calibrarea probelor

Corectitudinea calibrării capului de măsurare este garanția acurateței măsurătorii, în special calibrarea poziției cu mai multe capuri și a sondei tip stea, care trebuie să fie verificată dublu pentru a asigura precizia măsurătorii. Atunci când se utilizează bilele standard pentru verificarea sondei , punctele de calibrare din fiecare strat trebuie să fie mărite corespunzător pentru o mare precizie a măsurătorii; Pentru a măsura caracteristica suprafeței curbe complexe, este necesar să se mărească numărul de straturi calibrate; Este important să rețineți că adesea treceți un detaliu: pentru a confirma că componenta capului este înșurubată; Pentru a confirma ac rubinul sferic și Standardul sferic este curat.Vă rugăm să ne informați dacă aveți întrebări sau sfaturi

E-mail: overseas@cmm-nano.com