Acasă > Solutii > Conţinut

Cum se face măsurarea mai precisă

Jul 13, 2017

În procesul de testare a produselor, atunci când se testează același program sau aceleași părți de mai multe ori, se constată că diferențele de testare a datelor sunt mari, ieșirea nu este consecventă sau diferită de condiția reală de asamblare, trebuie verificată și analizată de la Mai multe aspecte. Următoarele puncte sunt.

A. Fixarea și prinderea

Atunci când majoritatea utilizatorilor măsoară piesele, ei cred că greutatea proprie a piesei de lucru nu poate face schimbarea poziției atunci când se măsoară. De fapt, masa de granit este foarte netedă, dacă puneți piesa de lucru direct pe masă, va avea loc o schimbare a poziției datorită mișcării centrul de greutate a mașinii sau a vibrațiilor, ceea ce va determina schimbarea rezultatelor măsurate. Mai ales atunci când piesa de lucru este mică sau ușoară.

Pentru testarea loturilor, trebuie să adopte un mod științific de fixare, adică o localizare a suportului de 3 puncte și trebuie să aibă o dată de referință fiabilă și convenabilă pentru a asigura corectitudinea repetării clampului.

QQ图片20160114095903_副本.jpg

B. Alegeți stylusul potrivit

1. Diametrul corect al bilei de stilou

Unele "bucăți goale" nu sunt prelucrate prin prelucrare sau măcinare. Deoarece auto-eroare este mare, poate provoca, de asemenea, repetabilitate mare. În acest caz, se recomandă să alegeți diametrul mare al stiloului și să colectați mai multe puncte ale caracteristicilor pentru a obține efectul relativ mediu și pentru a obține o repetabilitate bună.

2. Lungimea rezonabilă a stiloului

Lungimea și greutatea stiloului și extensiei au o mare influență asupra preciziei măsurătorii și a repetabilității. Capacitatea de încărcare a sondei și sensibilitatea sondei (de asemenea, este precizia sondei de măsurare) este adesea o pereche de valori contradictorii. Stiloul și extensia care, dincolo de sarcina sondei, pot produce erori de interferență și pot scurta durata de viață a sondei. Deci, când utilizați stylusul mai lung, alegeți sarcina corespunzătoare mai mare de ventuze sau sonda de măsurare.

3. Etalonarea sondei

Corectitudinea calibrării sondei este asigurarea preciziei măsurătorii, în special a poziției sondei și a calibrării sondei stea, pentru a asigura corectitudinea măsurătorii.

Când folosim sferă și în cazul unei precizii mai mari de măsurare, trebuie să creștem punctele de calibrare în fiecare strat; În cazul caracteristicilor complexe ale suprafeței și curbei, trebuie să creștem în mod corespunzător numărul de straturi de verificare.


Vă rugăm să ne informați dacă aveți întrebări sau sfaturi

E-mail: overseas@cmm-nano.com