Acasă > Solutii > Conţinut

Cum de a alege un CMM? (I)

Jun 12, 2017

Funcția mașinii de măsurare cu trei coordonate este de a evalua rapid și precis datele de dimensiune. Mai jos este prezentarea modului de alegere a unui CMM :

Masina de măsură cu trei coordonate măsoară piesele de prelucrat utilizând un senzor numit sonda, datele obținute pot fi combinate cu o descriere a artifactului sau cu o caracteristică specifică a artifactului, cum ar fi o gaură. Prin descrierea acestor dimensiuni, este mai ușor să determinați dacă un artefact sau o caracteristică este prea rău. Informațiile oferă, de asemenea, indicii de corectare a aberațiilor în procesul de producție.

(I)                    Lăsați mașina de măsurare a coordonatelor să se potrivească cu aplicația dvs.

Dacă este necesară o mașină de măsurare a coordonatelor pentru munca dvs., cum alegeți cel mai bine?

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să confirmați ce tip de CMM aveți nevoie. În funcție de amplasarea poziției capului pe mașina de măsurare, există trei tipuri de bază: verticală, orizontală și portabilă. Pentru masina de măsurare a coordonatelor verticale, sonda este montată pe brațul vertical, precizia aparatului de măsură este mai mare decât cea a mașinii de măsurat orizontale. Deoarece tipul de pod este mai stabil și are mai puține părți în mișcare, ceea ce îl face să aibă o mai bună rigiditate și stabilitate. Masina de măsurat verticala cu trei coordonate conține diferite dimensiuni, puteți să o utilizați pentru a măsura fuselajul uneltei mici în cutia motorului sau chiar în avionul comercial.

Mașina de măsurare orizontală este instalată pe axa orizontală. Ele sunt utilizate în mod obișnuit pentru a detecta piesele mari, cum ar fi un corp de mașină.

Mașina de măsură portabilă simplifică măsurarea artefactelor și a ansamblurilor care nu pot fi mutate pe mașina de măsurare,   Masina de măsurat poate fi instalată pe un artefact sau piesă de montaj sau chiar înăuntru, ceea ce permite măsurarea spațiului interior. Prin utilizarea unui dispozitiv portabil puteți salva timpul de transport, timpul de transport.

image.png


Vă rugăm să ne informați dacă aveți întrebări sau sfaturi

Email: overseas@cmm-nano.com