Acasă > Solutii > Conţinut

Cum de a calcula Coaxiality utilizând CMM

Nov 16, 2017

Coaxiality este un tip comun de toleranţă în mecanice produse de testare. Este indicat ca, axa și axa de parte, gaura şi gaura, axa și gaura, ea poate înţeleasă şi ca: controla gradul de abatere a axa reală și axa de referință. Măsurare, coaxiality este frecvent întâlnite în măsurarea, echipamentul de măsurare utilizate în principal esteCoordonate 3D machine(CMM), de măsurareCMM este recunoscut ca echipamente de precizie testare cu eroare de forma mai bine.

微信图片_20171116200858.jpg

Metoda de măsurare a Coaxiality utilizând coordonează măsurare machine sunt metoda comună de linia de axă, metoda Rectilinitate și metoda de distanta, metoda axă comună este metoda cel mai des utilizat

1. comuna metoda de linia de axă

Măsurarea multiple secţiune transversală circulară pe elementele element și referință măsurată, apoi introduceţi cercul rotund construirea unei linii 3D, ca axă comună, diametrul fiecărui cerc poate fi incompatibile, şi să calculeze valoarea de referinţă măsurată cilindrice coloane şi axa comune a coaxiality, ia maxim ca coaxiality dintre părţi. Această axă comună este similar cu un Dorn simulate, asa ca metoda de linia de axă comună este cel mai apropiat de procesul de asamblare reale dintre părţi.

微信图片_20171116200910.jpg

2. Rectilinitate metoda

Cercul de mai multe sectiuni transversale se măsoară pe elemente şi elemente de referinţă, şi apoi selectează aceste elemente pentru a construi o linie dreaptă 3D. Coaxiality este aproximativ de două ori ca gradul de Rectilinitate. Cercuri colectate sunt cel mai bun ansamblu-cerc măsurate, şi dacă acestea sunt măsurate într-un sector, eroare calculată de software-ul de măsurare poate fi mare.

3. distanţa metoda

Coaxiality este de două ori ca Distanța maximă dintre elementul măsurate și axa de element de baza. Atunci când se calculează Distanța maximă dintre elementul măsurate şi elementul de referinţă, se inmulteste cu 2. Metoda de distanta se calculează distanţa maximă proiecţie pe un plan la, astfel încât acest plan este mai bine perpendiculară pe axa folosit ca punct de reper. Condiţia este mai potrivit pentru thousoundth de măsurare.


Vă rugăm să infrom ne dacă orice întrebări sau sfaturi

E-mail:Overseas@CMM-nano.com