Acasă > Solutii > Conţinut

Factorii care afectează imaginea CCD

Aug 21, 2017

Unele salturi tehnologice, cum ar fi pixelii, au adus mai multe piețe la camere.

Aparatul CCD din aparatul de măsurat video este, de asemenea, optimizat în permanență, dar puțini oameni înțeleg influența calității imaginii camerei CCD, în special dimensiunea CCD. De multe ori considerăm doar lungimea focală a obiectivului, toleranța la expunere, raportul semnal-zgomot etc., dar nu știm că acestea sunt strâns legate de mărimea CCD-ului. Care este exact impactul dimensiunii CCD? Mai jos va fi prezentată pe scurt relația dintre dimensiunea CCD și calitatea imaginii.

1. Element fotosensibil MOS

Elementul fotosensibil MOS al CCD este containerul folosit pentru stocarea încărcării, iar volumul recipientului este toleranța la expunere. Dimensiunea CCD va afecta în mod direct mărimea MOS-ului, astfel încât atunci când mărimea crește, volumul MOS va crește, dar în mod inevitabil determină o scădere a pixelului CCD. Însă mențineți creșterea încărcăturii, face ca intervalul dinamic al CCD-ului, latitudinea de expunere să crească, CCD-ul poate fi sensibil la schimbările mai subtile în lumină, făcând ca filmul să aibă niveluri administrative puternice.

Dimpotrivă, pixelul va fi îmbunătățit, însă îmbunătățirea rezoluției nu va îmbunătăți calitatea imaginii. Excesul de încărcare va duce la apariția zgomotului imaginii, iar calitatea imaginii de ansamblu va scădea. Deci, uneori, pentru a obține o imagine de înaltă calitate, este foarte important să reduceți cererea de pixeli.

QQ截图20170322091907.jpg3020S_副本.png

2.Lungime focală

Dimensiunea CCD a DC este foarte mică, probabil doar o duzină sau câteva zeci de filme 135, deci obiectivul DC este foarte scurt. Indicele de diafragmă este egal cu lungimea focală a obiectivului, astfel încât distanța focală mică nu limitează numai intervalul diafragmei, ci limitează și diametrul lentilei, ceea ce limitează capacitatea de a capta lumina.

3.Comparare și alegere

Adesea folosim pixeli pentru a judeca nivelele camerelor, dar rareori luăm în considerare dimensiunile. De fapt, mărimea este un indicator important al imaginii aparatului foto digital. În aceleași condiții, cu cât dimensiunea camerei este mai mare, cu atât este mai bună imaginea și cu cât pixelul va afecta mai bine calitatea imaginii. De obicei, CCD are următoarele dimensiuni: 1 / 2.7 inch, 1 / 2.8 inch, 2/3 inch, 1/3 inch, APS, etc. Camerele SLR generale sunt în APS, deci acordați atenție dimensiunilor atunci când alegeți camera.Vă rugăm să ne informați dacă aveți întrebări sau sfaturi

E-mail: overseas@cmm-nano.com