Acasă > Solutii > Conţinut

Clasificarea diferită a metodelor de măsurare

Jan 25, 2018

Metoda de măsurare este de a obține rezultatele măsurării pe baza unui principiu de măsurare dat, metoda de măsurare este împărțită în diferite categorii, aici sunt câteva metode comune de măsurare.

A. Metoda de măsurare directă este metoda care poate obține în mod direct valoarea măsurată, cum ar fi măsurarea lungimii piesei prin utilizarea etrierului vernier și măsurarea diametrului arborelui cu micrometru.

微信图片_20180125164205.png

B. Metoda de măsurare indirectă este o metodă de obținere a valorii măsurate prin măsurarea altor cantități care au o relație funcțională. De exemplu, mașinile de măsurare a coordonatelor , mașinile de măsură optice și mașinile de măsurat cu laser sunt metode de măsurare indirecte.

微信图片_20180125164213.png

C. Metoda de măsurare a contactului este o metodă de măsurare pe care senzorul echipamentului de măsurare o atinge pe suprafața piesei. Metodele obișnuite de măsurare a contactului includ: etrierul vernier, micrometrul, măsurarea stilizării și masina de măsurare a brațelor articulare etc. Măsurarea contactului este foarte frecventă în aplicațiile industriale curente. Se caracterizează prin fiabilitate ridicată, precizie ridicată și repetabilitate bună. Cu toate acestea, dezavantajul măsurării contactului este acela că forța de contact de măsurare poate determina deformarea instrumentului de măsurare și a suprafeței piesei (cum ar fi suprafața moale), care poate afecta incertitudinea măsurării.

D. Măsurarea fără contact este o metodă de măsurare pe care senzorul echipamentului de măsurare nu o atinge pe suprafața piesei. Metodele obișnuite de măsurare non-contact includ măsurarea optică, măsurarea cu laser, microscopia sculelor etc. Avantajele măsurării fără contact sunt senzorul de măsurare nu este în contact cu suprafața măsurată, piesele ce urmează a fi măsurate nu vor afecta, mai potrivite pentru piese de suprafață complexe curbate și pentru măsurarea suprafețelor moi. Dezavantajul său este precizia nu la fel de mare ca precizia de măsurare a contactului.

微信图片_20180125164219.png

Instrumentul de măsurare optică 2D este o măsurătoare tipică non-contact și o măsurare indirectă. Dispozitivul de măsurare video cu două dimensiuni, care utilizează hardware-ul însuși (CCD, ocularul, linia de date obiectivă, cardul de achiziție video), poate capta imaginea prin cablu pe cardul de achiziție a datelor de la calculator, după ce imaginile au fost făcute pe ecranul calculatorului și au fost măsurate rapid. Instrumentul optic de măsurare poate citi rapid valoarea de deplasare a riglei optice și poate obține rezultatul dorit prin operarea modulului software pe baza geometriei spațiale. Graficul este generat pe ecran pentru a fi utilizat de operator pentru a controla imaginea, astfel încât să se distingă vizual posibila abatere a rezultatului măsurătorii.

Instrumentul de măsurare cu trei coordonate este un exemplu tipic de măsurare a contactului și de măsurare indirectă. Măsurarea a trei coordonate este o metodă de obținere a informațiilor de coordonate ale suprafeței piesei într-un spațiu de măsurare dat și digitizarea informațiilor despre forma obiectului se mai numește și "eșantionare". Aceste valori de eșantionare sunt informații punctuale discrete de coordonate punctuale, mai degrabă decât caracteristici geometrice specifice de dimensiune, locație și alte informații. Procedura de măsurare este procesată de o serie de puncte de măsurare, iar valorile proprii geometrice corespunzătoare sunt extrase pentru a obține rezultatele măsurătorilor necesare.


Vă rugăm să ne informați dacă aveți întrebări sau sfaturi

Email: overseas@cmm-nano.com