Acasă > Solutii > Conţinut

Abordarea introductivă

May 24, 2018

1. Abaterea de mărime (abatere)

Deviația de mărime este o anumită mărime minus dimensiunea nominală pentru a obține diferența algebrică, poate fi împărțită în abatere reală și abatere extremă.

(1) Deviația reală. Dimensiunea reală minus dimensiunea nominală se numește deviația reală. Deviația reală este reprezentată de "Ea" sau "ea".

(2) Deviația limită. Diferența algebrică a utilizării dimensiunii limită minus dimensiunea nominală se numește deviația limită. Abaterea limită împărțită la abaterea de limită superioară și abaterea limită inferioară. Abaterea limită superioară este diferența algebrică dintre dimensiunea limită superioară minus dimensiunea nominală și abaterea limită inferioară este diferența algebrică dintre dimensiunea limită inferioară minus dimensiunea nominală. Valoarea deviației este o valoare substitutivă, care poate fi pozitivă, negativă sau zero. Abaterile limită superioară ale găurii și ale axei sunt respectiv "ES" sau "es", iar abaterile limită inferioară ale orificiului și axei sunt respectiv "EI" și "ei".

2. Deviația de bază

În limita națională și conform standardului, abaterea de limită superioară sau abaterea limită inferioară cea mai apropiată de linia zero se numește deviația de bază, care este utilizată pentru a determina deviația dintre toleranță și poziția relativă a liniei zero.

QQ截图20170511152455.jpg 201707050930261054676.jpg

3. Toleranța dimensională

Toleranța dimensională. Dimensiunea toleranței este modificarea admisibilă a mărimii. Toleranța dimensională este egală cu valoarea absolută a diferenței algebrice dintre limita superioară și limita inferioară, care este de asemenea egală cu valoarea absolută a diferenței algebrice dintre abaterea limită superioară și abaterea limită inferioară. Toleranța este valoare absolută, nu poate fi negativă, nu poate fi zero (toleranța este zero, părțile nu vor fi procesate). Toleranța găurilor și a axelor este reprezentată de "Th" și, respectiv, "Ts".

4. Toleranța standard

Valoarea de toleranță specificată în standardul național pentru a determina mărimea toleranței este toleranța standard.

5. Zona de toleranță

În diagrama de toleranță, o regiune definită de două linii reprezentând abaterea de limită superioară și deviația de limită inferioară sau dimensiunea limită superioară și dimensiunea limită inferioară. Aceasta este determinată de mărimea toleranței și de poziția liniei relative zero, cum ar fi abaterea de bază


Vă rugăm să ne informați dacă aveți întrebări sau sfaturi

Email: overseas@cmm-nano.com