Acasă > Solutii > Conţinut

Cunoștințe de bază despre software-ul CMM

Jul 31, 2017

Mașina de măsurare cu trei coordonate constă din gazdă, sistemul software, sistemul electric (de comandă) și sistemul de măsurare a capului. Următoarele conținuturi sunt în principal introduse în sistemul software de calculator al mașinii de măsurare cu trei coordonate .

Calculatorul este centrul de procesare a datelor. Principalele funcții sunt:

1. Setarea parametrilor sistemului de control; Computerul superior comunică cu sistemul de control și implementează setarea parametrilor prin "super-terminal". Software-ul special poate fi utilizat pentru depanarea și testarea sistemului.

2. Efectuați definiția capului și calibrarea capului și compensarea razei sondei; Prin intermediul diferitelor configurații ale capului de măsurare și a diferitelor unghiuri ale capului de măsurare, valorile coordonatelor măsurate sunt diferite. Pentru ca rezultatele configurației diferite și poziția diferită a capului de măsurare să poată fi calculate împreună, este necesară efectuarea calibrării sondei înainte de efectuarea măsurătorilor. Prin această metodă, putem obține informații despre configurația sondei pentru a efectua compensarea razei fiecărui punct de măsurare și pentru a transfera coordonatele diferitelor puncte de măsurare din unghiuri diferite către poziția capului de referință.

3. Configurați sistemul de coordonate pentru necesitatea măsurării. Software-ul poate configura sistemul de coordonate cu referire la componente și se referă la sistemul de coordonate al pieselor care poate fi deplasat și rotit în funcție de necesități. Pentru confortul măsurării, se poate stabili un sistem de coordonate multiple.

4. Pentru a calcula și analiza datele de măsurare. Acesta poate calcula și evalua toate tipurile de toleranțe necesare pentru desenele componente și poate utiliza software-ul statistic pentru a măsura rezultatele măsurătorilor. Diferite programe de măsurare speciale pot fi utilizate pentru a măsura uneltele, curba, suprafețele și componentele complexe.

5. Programarea, informează poziția de mișcare și comanda la sistemul de control; Software-ul de măsurare poate fi programat prin măsurători de înregistrare și programare offline în funcție de nevoile utilizatorului, care pot fi utilizate pentru măsurarea sau scanarea pieselor lotului în mod automat și precis.

6. Raportul de măsurare a rezultatelor; În software-ul de măsurare, operatorul poate seta șablonul în funcție de formatul de care are nevoie și generează raportul de testare.

7. Transmiteți datele de măsurare către rețeaua sau computerul specificat. Prin conectarea la rețea, computerul poate efectua date, intrare și ieșire program.


Vă rugăm să ne informați dacă aveți întrebări sau sfaturi

E-mail: overseas@cmm-nano.com